Просто седнете на масата и говорете, посъветва белгийският премиер Чарлз Мишел Барселона

...
Просто седнете на масата и говорете, посъветва белгийският премиер Чарлз Мишел Барселона
Коментари Харесай

Просто говорете, посъветва Белгия Испания

" Просто седнете на масата и говорете ", посъветва белгийският премиер Чарлз Мишел Барселона и Мадрид.  " Ние твърдо имаме вяра, че цялостните договаряния, в които са включени всички партии, могат да лишават възприятието на незадоволеност ", разяснява още той, допълвайки, че испанският министър председател Мариано Рахой може да послуша една страна, която знае нещо за отбягването на разцеплението - Белгия, оповестява Reuters.

" Насилието в никакъв случай не може да бъде отговорът! Ние осъждаме всички форми на принуждение и затвърждаваме апела си за политически разговор ", разяснява Мишел в деня, в който множеството европейски водачи и управляващите на Европейския съюз в Брюксел не реагираха на събитията в Испания.

Три века след края на испанското ръководство в земите, които съставляват актуалната Белгия, белгийското държавно управление, включително и фламандските националисти, смята че има да каже нещо специално за добродетелта на диалога. 

Отразявайки трите години, в които 41-годишен френско говорящ валонски центрист управлява в коалиция с десно фламандските националисти, министър председателят Чарлз Мишел сподели, че значимият урок за белгийците е, че разговорът със сепаратистите доста успокоява сепаратистките настроения. " Сепаратистката наклонност е намаляла доста, когато хората виждат, че тяхната общественост се третира с почитание ".

Белгия премисли конституцията си шест пъти през последния половин век, с цел да събере двете си половини: френскоговорящата Валония и холандскоговорящата Фландрия.

" Напрежението, което в този момент ескалира в Каталуния, бе преодоляно през годините в Белгия ", сподели и професорът по политика в университета в Гент във Фландрия, Карл Девос. " Нашата запазена марка е да се оправим с напрежението в регионите, които желаят по-голяма автономност, спокойно ", споделя още той. 

Този апел да се приказва за правни реформи е в несъгласие с това, което мнозина от белгийците виждат като невъзможността на испанския премиер Мариано Рахой да одобри смяната на испанската конституция от 1978 година и затова да контракти по-децентрализирано състояние за Каталуния.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР